perjantai 14. heinäkuuta 2017

Hevosmääräpohdintaa ja menestystä

Kesäkuun lopussa jaksoin vähän ryhdistäytyä virtuaalijuttujenkin suhteen: ilmoitin muutamia hevosia laatuarvosteluihin (KRJL, ERJL, VVJL) ja sovin paljon astutuksia Namyshillin hevosille. Omia kasvatteja olen sivuttanut aina parin hevosen päivätahtia, mutta edelleen niitä on tasan 30 ilman sivuja. No, hiljaa hyvä tulee. Myynnissäkin on varsin monta mielenkiintoista varsaa, joihin pääsee tutustumaan täällä. Jonkin verran olen myös ostanut uusia hevosia niin Namyshilliin kuin Viisikkoonkin ja niillä kaikilla on jo sivutkin. Namyshillin rotuvalikoimakin laajeni taas yhdellä rodulla kun amerikanpuoliveritamma Witchcraft STC muutti talliin.

Kesäkuun kantakirjatilaisuuksissa mukana olleet hevoset (esitelty edellisessä postauksessa) menestyivät paremmin kuin toivoinkaan: II-palkinnon hakivat A.D. Rozalin Quadrile, Kissankulman Kauhu ja PP's Rashi, Bonnie Dael sair peräti I-palkinnon! Olen todella iloinen kaikkien palkinnoista.

Viime aikoina virtuaalimaailmaa on paljon puhuttanut Photobucket, joka on nyt estänyt kuvien suoralinkittämisen sivuiltaan. Nyt voin vain kiittää itseäni siitä, että vaihdoin kuvapalvelun muualle kun palasin kolmisen vuotta sitten tauoltani! Ennen minäkin käytin Photobucketia vallan, mutta mainosten takia en ollut siihen tyytyväinen. Myönnetään, muutamalla hevosella (4-5) on kuvat yhä siellä, mutta vaihtelen ne sitten jossain vaiheessa Imguriin. Viimeistään jos ilmoitan niitä laatuarvosteluihin. Monien Viisikon hevosten kuvat on ladattu domainille, mutta niitä olen pikkuhiljaa siirtämässä myös Imguriin. Tämä on kuitenkin niin iso projekti, etten ota mitään stressiä sen kanssa. Olen päättänyt, että jos en muuten ehdi, niin viimeistään siinä vaiheessa kun hevonen menee kuoppaan on aika vaihtaa kuvat Imguriin.

Pitäisi muuten taas laskea Viisikon hevosmäärä. Nyt sivuilla lukee määränä 166 hevosta joista 101 suomenhevosia, mutta luulen ettei se pidä paikkaansa. Namyshillissä sen sijaan on 137 hevosta ja 42 eri rotua. Varsin vaikuttava määrä kun ottaa huomioon, että talli on perustettu helmikuussa. Tällä hetkellä ponirotuja on eniten (15), mutta lämminverirodutkaan eivät ole kaukana (14). Muiden ryhmien rotumäärä onkin jäänyt vielä toistaiseksi melko pieneksi: kylmäverirotuja on edustettuna vain kolme eikä puoliverisiäkään ole kuin viittä eri rotua. Tarkoitus olisi tämän vuoden aikana kasvattaa rotumäärää vielä jonkin verran, aina siihen asti että eri rotuja löytyy 50. Myös hevosmäärä olisi tarkoitus tänä vuonna saada vähintään kahteensataan. Mitään lopullisia tavoitteita en ole miettinyt, mutta suunta on kasvava koko ajan.

Karmassa elo on lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti näin CAS-vuoden alussa. Päivitin kaikkien hevosten sivut, laitoin neljä huonommin menestynyttä myyntiin ja päätin teettää neljä kasvattiakin, joista ensimmäinen syntyy jo tänä vuonna (CAS47) ja loput kolme ensi vuonna. Isoimman innostuksen sai kuitenkin aikaa Virtuaalinen Laukkaurheilukeskus, mikä on helpottanut hevosten kilpailuttamista hurjasti. Olen jopa pitänyt kolmet laukat tälle CAS-vuodelle! Toivottavasti myös risuestehevosten määrä lähtisi edes pieneen nousuun, meitä risuhevosten kasvattajia ei ole ennenkään ollut paljon ja nykyään vielä vähemmän. Laukkaurheilukeskuksen hevosadoption kautta hankin Karmaan myös uuden siitostamman, täysiverisen nimeltä Ciabatta. Kovin hyvin se ei ole juossut, mutta uskon sen menestyvät siitostammana paremmin.

Jospa seuraavan kerran ehtisin kirjoitella vielä tämän kuun puolella, niin ei tulisi niin hurjan pitkää taukoa taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti